Kaas omelet met oesterzwammen, radicchio en kappertjes

Als je geen tijd hebt, je jezelf een plezier wilt doen met een goede lunch, is dit echt een super fijne combinatie. De bittere radicchio en de scherp zuur, zilte kappertjes geven een onverwachte, extra dimensie aan een anders redelijk simpel gerecht: een kaas omelet.

Benodigdheden (voor 1 portie):

  1. 3 eieren
  2. een handvol oesterzwammen (in best grote stukken gesneden).
  3. Wat plakjes oude kaas.
  4. 3 snede lekker boord
  5. Een halve radicchio (in dunne reepjes)
  6. Een lepel mascarpone
  7. Twee theelepels kappertjes
  8. Olijfolie
  9. peper
  10. zout

Bereiding:

  • Verwarm de olijfolie in een koekenpan met een dikke bodem
  • Bak de oesterzwammen met voldoende peper en zout.
  • Kluts de eieren ondertussen goed (het moet een helemaal egaal mengsel zijn), meng er peper en voldoende zout door, en voeg toe aan de pan.
  • Als de omelet aan de onderkant klaar is, maar bovenop nog papperig leg je de kaas op een helft en vouw je ‘m dubbel.
  • Zet het vuur laag en laat de kaas smelten in de omelet.
  • Bak de radicchio in een steelpannetje aan met olijfolie (kan je al eerder doen).
  • Meng er een lepel mascarpone en de kappertjes doorheen en zorg dat alles warm is.
  • Leg de omelet op de het brood en smeer de radicchio er over heen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *