Grapefruit panna cotta met witte chocoladesaus en een passievruchtencoulis

Een frisse panna cotta, met romige witte saus en zoetzure coulis. Kortom simpel maar heerlijk toetje.

Benodigdheden (voor 6 personen):

  1. 500 gram slagroom
  2. 100 gram witte chocolade
  3. 100 gram creme fraiche
  4. Vanillepoeder van 1 boon
  5. Voldoende gelatine 7 gram of 4 blaadjes)
  6. 70 gram suiker
  7. Snufje zout
  8. 3 passievruchten
  9. 1 grapefruit

Voor de panna cotta:

  1. Breng de slagroom, met de suiker (60 gram) en de vanillepoeder langzaam aan de kook.
  2. Voeg rasp van de grapefruit, de sap van een halve grapefruit toe en een snufje zout toe.
  3. Laat alles ongeveer 5 minuten heel zachtjes koken en zet het vuur uit.
  4. Voeg na enkele minuten (de saus mag niet warmer zijn dan 80 graden) de gelatine toe.
  5. Passeer de saus door een zeef en giet in de juiste vormpjes
  6. Zet in koelkast voor minimaal 5 uur.

 

De witte chocoladesaus:

  1. Smelt de chocolade au bain marie.
  2. Meng de creme fraiche er doorheen met een spatel en laat afkoelen.

 

De passievruchtencoulis.

  1. Schep het vruchtvlees uit de vruchten.
  2. Verwarm met suiker en een beetje water en laat inkoken tot het een consistentie heeft die je wilt hebben (let wel hij dikt iets in als de coulis afkoelt).

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *