Tartaar van rode biet, haring en geitenkaas.

 

Losjes gebaseerd op de Russische klassieker: Салат Селедка под шубой, ook wel bekend als haring in een bontmantel. De frisse zoete aardse smaak van de bieten gaat wonderbaarlijk goed met vette rauwe haring. In plaats van mayonaise en yoghurt – wat de russen gebruiken-, gebruik ik zachtte feta. Alles breng ik op smaak en bij elkaar met een hele scherpe zure vinaigrette en frisse kruiden.

 

Ingrediënten (voor 4 personen):

  1. 4 schoongemaakte haringen (in kleine blokjes)
  2. 4 grote rode bieten
  3. Een flinke blok goede zachte feta (even naar de turkse supermarkt).
  4. Goede olijfolie
  5. Witte wijnazijn
  6. 1 citroen
  7. Zwarte peper
  8. Zout
  9. Verse koriander
  10. Verse munt
  11. 3 lente-uitjes fijngesneden.

Bereiding:

  1. Pof de bieten (wikkel de bieten met schil en al aluminiumfolie en bak in de oven op 180 graden +/- 1 uur).
  2. Ontdoe de bieten van de schil snij in blokjes (2×2).
  3. Meng de bieten met de lenteuitjes, wat fijngehakt koriander en munt in een schaal.
  4. Maak een vinaigrette met olijfolie, citroensap, witte wijnazijn, peper en zout. De vinaigrette moet scherp zuur zijn, zodat hij de het gerecht in balans brengt met de vette vis, de kaas en de zoete bieten.
  5. Meng de vinaigrette met de bieten, lente-uitjes en kruiden en breng op smaak met peper en zout.
  6. Leg de bietensalade op een bord, leg de haring er bovenop, en leg daar weer wat kleine blokjes zachte feta op.
  7. Garneer met wat verse koriander, munt en wat olijfolie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *