Penne met courgette en Spek

Pasta op basis van de goddelijke combinatie van ui, knoflook, mascarpone  (volgens onze oma maak je stront nog lekker me mascarpone), en spek. Ook hier geldt dat de kwaliteit van de producten (vooral de spek en de pasta) het verschil maakt. Dus doe jezelf een plezier koop goede biologische Spek bij de slager en beknibbel nooit op de kwaliteit van pasta.

Ingrediënten:

Voor 4 personen.

    • 150-200 gr spek (in blokjes gesneden zo groot als je zelf lekker vindt).
    • 1 sjalot (fijngesneden)
    • 1 teen knoflook (fijngesneden)
    • 1 hele courgette in dunne plakjes (rondjes)
    • Verse peper
    • Mascarpone
    • Verse basilicum
      • Penne voor vier personen
      • Olijfolie
    • Parmezaanse kaas

Bereiding:

    1. Bak de Spekblokjes aan in een beetje olijfolie.
    2. Voeg de ui en knoflook toe en fruit dit een beetje
    3. Voeg de plakjes courgette toe en bak ze een beetje aan.
    4. Voeg twee flinke lepels mascarpone toe
    5. Kook ondertussen de pasta met voldoende zout.
    6. Zorg dat de courgette slap worden (voeg af en toe kookvocht van de pasta toe. De saus mag niet waterig worden).
    7. Meng de saus met de pasta en voeg ruim zwarte peper en verse basilicum toe.
    8. Dien op met Parmezaanse kaas en een olijfolie naar smaak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *