Italiaanse Ragú met wat je maar lekker vindt….

 

Italiaans comfort food op z’n best. boterzacht, smaakvol en alles behalve verfijnd.. Goed om op een rustige zaterdag of zondag te laten pruttelen voor de week erop. In mijn versie gebruik ik een klein beetje kaneel en piment.

Kan geserveerd worden met gnocchi, een paste die je erbij vindt passen (ik gebruik vaak penne) of polenta.

Het is echt doodzonde om hier geen glas zware, volle, rode wijn bij te drinken.

Ingrediënten voor vier personen:

  1. 300 gr runderstoofvlees (ik gebruik het liefst sukadelappen) en blokjes van ongeveer 4×4 cm.
  2. 2 niet te groten wortels in dunne plakjes
  3. 2 stengels selderij in dunne plakjes
  4. 1 ui in blokjes
  5. 2 teentjes knoflook, niet te fijn gesneden want dan brandt het aan.
  6. 1 theelepel venkelzaad
  7. 1 laurierblad
  8. Zout
  9. Zwarte peper naar smaak
  10. 1 snufje piment
  11. Halve theelepel kaneel poeder.
  12. Blokje kippenbouillon
  13. Een blikje goede kwaliteit tomatenblokjes
  14. Witte wijn
  15. Een flinke klont roomboter
  16. Olijfolie
  17. Parmezaanse kaas

Bereiding:

  1. Gril het venkelzaad en de zwarte peper in een stoofpan totdat je het goed ruikt.
  2. Voeg de olie, boter, wortels en selderij toe.
  3. Na ongeveer drie tot vier minuten voeg je de ui, de knoflook en het laurierblaadje toe.
  4. Als alles is aangefruit, voeg je het vlees toe en bak je het bruin aan de buiten kant.
  5. Ondertussen voeg je de kaneel en piment toe.
  6. Als het vlees klaar is, giet je de wijn in de pan en laat je het reduceren totdat er nog een klein laagje in staat.
  7. Dan voeg je de tomaten en de bouillon toe en laat je het langzaam stoven tot het vlees uit elkaar valt.
  8. Roer wel om de zoveel tijd en als het een beetje aankoekt op de bodem schraap je dit er af.
  9. Voeg zo nodig extra water toe.
  10. Proef en voeg zout toe als nodig.
  11. Serveren met ruime Parmezaanse kaas.
3 comments Add yours

Laat een reactie achter op StK Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *